RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Зеленський записав нове звернення: радить не панікувати через загрозу вторгнення РФ

Президент України Володимир Зеленський опублікував чергове відеозвернення до громадян України. Він прокоментував ажіотаж навколо можливого повномасштабного нападу РФ на нашу країну, а також закликав українців не панікувати.

Відповідне відео глава держави опублікував у соціальній мережі Facebook.

Так, Зеленський наголосив, що багато людей звикли вірити робити поспішні висновки та вірити чуткам, а не офіційним джерелам. На його думку, саме на таких людей і розрахована масова інформаційна кампанія у всіх ЗМІ, у якій нагнітається паніка щодо гіпотетичного вторгнення РФ до України.

"Усю цю риторику (в офіційних політичних заявах, у новинах ЗМІ, у чутках біля під'їздів) поєднує одна річ – одне логічне питання: а в чому, власне, новина?".

При цьому президент наголосив, що напад на нашу країну стався вже 8 років тому. І з того часу ми, по суті, щодня живемо в умовах загрози повномасштабного вторгнення.

За словами Зеленського, поточний стан речей нічим не відрізняється, а отже, потрібно не панікувати, а просто продовжувати жити звичайним життям, як усі ці 8 років.

Все це нагнітається для того, щоб люди мали постійне почуття тривоги. У тому числі й потенційні інвестори. Ймовірно, президент натякнув на інформаційну кампанію Москви проти України.

Зеленський закликав громадян не піддаватися цьому страху та просто жити, як і раніше. При цьому він додав, що навіть у разі найгіршого сценарію розвитку подій Україна зараз перебуває у цілком боєздатному стані і зможе дати відсіч.

"Ми до всього готові, але робимо все, щоб у результаті нам це не знадобилося. Робимо все для вирішення дипломатичним шляхом", – резюмував Володимир Зеленський.

Раніше ми також повідомляли про те, що Блінкен обговорив із Зеленським російську загрозу.