RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Штати дадуть Україні військові гелікоптери

У зв'язку з загрозою вторгнення РФ, протягом 2021 року Україна отримала військову допомогу від багатьох країн світу на загальну суму близько 450 млн доларів. Тепер стало відомо про передачу військових вертольотів Мі-17 із США.

Про це повідомляє американська газета The Wall Street Journal.

Так, 21 січня Білий дім підтвердив передачу п'яти військово-транспортних вертольотів Мі-17 для України.

"Ми нещодавно повідомили конгрес про намір поставити гелікоптери Мі-17, тому я б не сказала, що президент (США Джо Байден) займає вичікувальну позицію" , - заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Першопочатково, гелікоптери Мі-17 США закуповували для військових Афганістану, проте після приходу до влади руху "Талібан" доля цих машин залишалася під питанням. Крім того, в адміністрації були чиновники, які вважають, що передачу таких озброєнь Україні Росія сприйме як "істотну ескалацію".

Військово-транспортний вертоліт Мі-17 призначений для перевезення особового складу, транспортування вантажів та зразків озброєння та військової техніки всередині вантажної кабіни або на зовнішній підвісці, десантування тактичних повітряних десантів, висадки розвідувально-диверсійних груп, знищення легкоброньованої техніки, ураження майданних цілей та живої сили , а також евакуації та перевезення поранених.

Раніше ми писали, що Україна отримала солідну військову допомогу від Великої Британії.