RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Британія заговорила про альянс з Україною та Польщею: подробиці

Велика Британія оголосила про новий пакет підтримки та оборонного озброєння для України, для посилення оборонних можливостей нашої країни перед російською агресією.

Про це заявила Міністр закордонних справ Великої Британії в Інституті Лоуї в Австралії.

Вона додала, що Британія з партнерами також шукають можливості впливу на російський фінансовий сектор та фізичних осіб.

"Ми також зміцнюємо наше двостороннє партнерство після переговорів на високому рівні в Лондоні у грудні - і ми сприяємо новим тристороннім зв'язкам з Польщею та Україною", - наголосила Ліз Трасс.

Глава МЗС Великої Британії зазначила, що важливо також налагоджувати альтернативні постачання енергії, щоб країни менше залежали від Росії у питаннях газу.

"Нам потрібно, щоб усі активізувалися. Разом з нашими союзниками ми підтримуватимемо Україну і закликатимемо Росію до деескалації. Те, що відбувається у Східній Європі, має значення для всього світу. Загрози свободі, демократії та верховенству права не лише регіональні – вони глобальні. І тому ми повинні відповідати на них разом", - резюмувала Ліз Трасс.

Зазначимо, Інститут Лоуі – це незалежний аналітичний центр, заснований у квітні 2003 року Френком Лоуї для проведення оригінальних досліджень щодо політики з міжнародних політичних, стратегічних та економічних питань з точки зору Австралії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Міністерстві оборони Великої Британії заявили про свою готовність передати Україні ще більше оборонних типів озброєнь.