RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Гібридна війна": у "Дії" відповіли на чутки про злив даних мільйонів українців

Інформація про те, що у мережі продають "злиті" дані українців з "Дії", є провокацією та частиною гібридної війни проти України.

Про це інформує прес-служба сервісу "Дія".

Зазначається, що з минулих вихідних у соцмережах з’являються оголошення щодо продажу особистих даних громадян, які нібито були отримані під час кібератаки, що відбулася з 13 на 14 січня.

Окрім цього, подібні повідомлення стосуються пепепродажу інформації баз з сервісу "Дія".

"Такі оголошення мають на меті не тільки залякати суспільство. А ще й дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектора. Нагадаємо, що користувачами мобільного застосунку Дія є 13,5 млн українців. Він не зберігає персональних даних, а лише відображає те, що зберігається про них у відповідних державних реєстрах", - зазначили у прес-службі.

У "Дії" закликали українців не піддаватися паніці, оскільки усі персональні дані громадян зберігаються у державних реєстрах під надійним захистом.

За даними прес-служби, шахраї розміщують у соцмережах оголошення про продаж даних, які нібито отримані після кібератаки 13-14 січня, але ці бази були скомплектовані з багатьох джерел, злитих ще до 2019 року.

"Зараз українські кіберспеціалісти мають об'єднатися, щоб протистояти загрозі та нейтралізувати противника", - додали у "Дії".

Раніше ми розповідали, що 14 січня проти України здійснили найпотужнішу кібератаку за останні чотири роки.