RU  UA

До Києва прибув третій літак зі летальною зброєю зі США: відео

У вівторок, 25 січня, до аеропорту "Бориспіль" прибув третій літак США вантажопасажирської компанії "National Airlines" із летальною зброєю на борту. Яка саме там зброя – не уточнюється.

Про це повідомляє кореспондент "Апостроф TV" із "Борисполя".

Прибуття літака планувалося на ранок, проте в Україні він приземлився близько 16-ї години. Розвантаження озброєння робили в терміналі F.

Нагадаємо, це вже третя партія зброї, яка прибуває до України в рамках військової допомоги США. Перші два літаки зі зброєю на борту прибули до Києва 22 та 23 січня.

Міністр оборони України Олексій Рєзніков наголошує на важливості збільшення військової допомоги від США.

"Нарешті світ має дати нам можливість озброїти наші Збройні сили та захищатися. Нарешті новий уряд Німеччини має припинити блокувати нам придбання зброї для нашого захисту. Нарешті наші партнери збільшують кількість військової допомоги, і сьогодні ми зустрічаємо третій літак від уряду США в рамках цієї допомоги, яка вже проголосована та підписана на суму 200 млн доларів", - сказав він.

Також, міністр зазначив, що військова допомога надходить від різних країн.

"Ця допомога у значних обсягах триває і продовжуватиметься. Щодня я спілкуюся з міністрами оборони різних країн, які чітко ставлять питання, що нам потрібно. Ми говоримо, що нам потрібно, і нам готують цю допомогу" , – резюмував Резніков.

Раніше ми писали про прибуття другої партії озброєння в Україну зі США, призначеної для знищення бункерів та військової техніки.