RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Зеленський записав нове відеозвернення і закликав українців не панікувати

Президент України Володимир Зеленський виступив із черговим зверненням до нації та закликав українців не панікувати.

Відео звернення опубліковано на сторінці Офісу президента України у YouTube.

Глава держави заявив, що тепер такі звернення він робитиме "дуже часто", оскільки, таким чином, він хоче "інформувати народ про те, що відбувається".

Зеленський зазначив, що українці щодня читають "десятки та сотні" новин, багато з яких, "на жаль, не мають чесної мети" і є "або чутками, або відвертими фейками".

"Деякі без розуміння глобального контексту можуть підштовхувати до неправильних висновків, змушують відчувати тривогу", - зазначає президент. Він також зазначив - хоча російські війська нікуди не поділися з українських кордонів, головне, за його словами, те, що "наразі нуль поранених і нуль убитих".

Далі Зеленський заявив, що у середу, 26 січня, відбудеться "зустріч радників "нормандського формату" ". Він закликав українців думати "критично, логічно та позитивно" та зазначив, що влада працює цілодобово і робить все, щоб українцям жилося "мирно, тепло, ситно".

Торкнувся Зеленський й тем евакуації іноземних дипломатів з України, а також опалювального сезону. Він зазначив, що в Україні вистачає вугілля та газу, тому опалювальний сезон пройде нормально. Щодо евакуації дипломатів, то тут Зеленський наголосив - посольства країн Європейського Союзу та низки інших держав залишають своїх працівників у Києві.

Евакуацію дипломатів деяких країн Зеленський назвав "тонкощами складної дипломатичної гри" і зазначив, що це ще не означає неминучу ескалацію напруги між Україною та Росією.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський вже виступав зі зверненням до нації – він заявив, що українські пенсіонери зможуть оплачувати комунальні послуги за допомогою 1000 гривень за вакцинацію.

До цього Зеленський припущення про можливий військовий сценарій подальшої російської ескалації. На його думку, Харків може бути окупований Росією.

Пізніше в Офісі президента України прокоментували слова Зеленського про ймовірну окупацію Харкова.