RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Порошенка викликають на допит: названо дату

П'ятого президента України, Петра Порошенка, якого підозрюють у держзраді, Державне бюро розслідувань викликає на допит. Вже призначено дату – 31 січня.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

“Наступного разу слідчий ДБР чекає Петра Порошенка на 11.00 31 січня 2022 року”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією сайту, екс-президента на допит викликають не вперше. 24 січня 2022 року вже після публічного висвітлення факту ігнорування рішення суду, Порошенку довелося здати до Державної міграційної служби паспорти для виїзду за кордон та дипломатичний паспорт.

На 16 годину цього ж дня була призначена зустріч колишнього президента зі слідчим ДБР для проведення допиту у якості підозрюваного. Однак невдовзі він покинув приміщення не дочекавшись юриста.

Нагадаємо, у середу, 19 січня, Печерський районний суд Києва, де розглядається справа екс-президента України, Петра Порошенка, підозрюваного в держзраді, обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Особисте зобов'язання є одним із найм’якіших із можливих запобіжних заходів у законодавстві України. Відповідно до нього, політик зобов'язаний здати закордонний паспорт і не може залишати межі країни. А також, має прибути до суду за першою вимогою.

Раніше ми вели онлайн-трансляцію суду над Порошенком з усіма подробицями.