RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

45 літаків військової допомоги від США: у Міноборони розповіли про підтримку України

Міністерство оборони заявило, що Сполучені Штати Америки передадуть Україні 45 літако-рейсів військової допомоги. На даний момент Україна вже отримала 4 такі літаки від американців.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на РБК-Україна.

"Розпочалось постачання додаткової матеріально-технічної допомоги від США (на суму 200 млн доларів) з орієнтовним обсягом до 45 літако-рейсів", - повідомили в Міністерстві.

Міноборони стверджує, що зазначена допомога включає в себе засоби оборони: боєприпаси, засоби контрбатарейної боротьби, протитанкові засоби, стрілецьке озброєння тощо.

"Урядами Балтійських держав (Естонії, Латвії, Литви) та Республіки Польща ухвалені рішення щодо надання українській стороні матеріально-технічної допомоги у 2022 році", - інформують у відомстві.

Також додають, що вищезгадану можливість розглядає керівництво й інших європейських держав: Албанії, Королівства Нідерландів, Федеративної Республіки Німеччина та Чеської Республіки.

У Міноборони та ЗСУ зараз тривають оправцювання потреб та зазначених пропозицій держав-партнерів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що глава Міноборони назвав точну кількість військ РФ біля України та вказав на важливий момент.