RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Оголосять незабаром: стало відомо про новий формат співпраці Британії, Польщі та України

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та глава уряду Польщі Матеуш Моравецький мають у планах оголосити створення нового формату партнерства з Україною під час візиту до Києва.

Про це пише "Європейська правда".

Представники Великої Британії та Польщі прибудуть до Києва цього тижня в один день. Цю інформацію підтвердив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу в понеділок, 31 січня. Глава МЗС не називав точну дату, однак визіт орієнтовно має бути 1 лютого.

Про новий формат співпраці вперше сказала міністерка закордонних справ Британії Ліз Трасс, коли проводила виступ в Австралії 21 січня. Відповідно до її слів, новий формат, імовірно, обговорювався під час візиту Володимира Зеленського в Лондон у грудні 2021 року.

"Ми зміцнюємо наше двостороннє партнерство після переговорів на високому рівні в Лондоні в грудні – і ми розвиваємо нові тристоронні зв’язки з Польщею та Україною", - заявила Ліз Трасс.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що уряд Великої Британії має намір вдвічі збільшити чисельність своїх військ у Східній Європі.