RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Не вторгнення, а просування? Британський журналіст розкрив плани Путіна щодо України

На думку відомого британського журналіста, який відвідував схід України, вторгнення Росії в країну якщо і буде, то воно, швидше за все, обмежиться Донбасом, де вже і так орудують окупанти.

Про це в ефірі програми "Руно" на Апострофі TV розповів закордонний кореспондент The Guardian Люк Хардінг.

Він зазначив, що паніки, що нагнітається в Україні в останні місяці, журналіст в Авдіївці та Маріуполі не помітив.

“Паніки нема. Це я пояснив західній аудиторії. Мені постійно ставлять це питання, і в розмові з ВВС нещодавно я розповів, що бачу людей у кафе, ресторанах – все працює звичайно і нормально”, - розповів Люк Хардінг.

Він додав, що ситуація складна, російські війська є на кордоні і весь світ зараз дивиться на Україну і намагається зрозуміти, що буде.

"Ми цього не знаємо, чесно кажучи. Одна людина сказала мені, що це гра. Можливо і так, але це дуже серйозна гра”, - сказав журналіст.

За його словами, на сьогоднішній день у Росії недостатня кількість військ для масштабного вторгнення.

“Я нещодавно зустрічався з колишнім міністром оборони Андрієм Загороднюком, і, за його прогнозами, зараз недостатньо військ, щоби провести величезне вторгнення та захопити всю Україну. Можливо, буде щось у бік Донбасу, це теж реальний сценарій”, - резюмував Люк Хардінг.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Великої війни не буде, Путін має більш привабливий варіант - британський журналіст Люк Гардінг