RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Ситуація на кордоні України: західні ЗМІ опублікували нові супутникові фотографії

ЗМІ оприлюднили нові супутникові знімки російської військової техніки, яка зосереджена поблизу державного кордону України, а також в окупованому Криму. Кадри зроблено обладнанням компанії Maxar Technologies.

Відповідні фото опублікував у Twitter кореспондент BuzzFeedNews Крістофер Міллер.

"Супутникові знімки Maxar показують численні російські військові дислокації в Білорусі, Криму та на заході Росії, що демонструє підвищений рівень їхньої активності та готовності", - пише Міллер.


У CNN повідомляють, що останнім часом постачальники супутникових знімків, включаючи Maxar, спостерігають розширення військових полігонів і гарнізонів РФ за 250 км від українського кордону.

Повідомляється, що майже в кожному таборі в РБ, окупованому Криму та на заході РФ помічені військові намети та укриття.

"Це свідчить про те, що підрозділи тепер укомплектовані особовим складом, а також про підвищену загальну боєздатність", - підкреслили в Maxar.

Міллер також повідомив, що на кількох знімках супутники зняли російські ракетні комплекси "Іскандер". Наразі ці бойові одиниці знаходяться на території Білорусі в Осиповичах.


Крім цього, Москва наростила свої сили і на території тимчасово окупованої АРК Крим, яка і раніше була "наповнена" російськими військами та бойовою технікою. Танки, військові намети та інша техніка чудово видно на супутникових знімках у районі Бахчисараю.


Також у районі Євпаторії та Ангарського полігону видно військові намети та бронетехніку та їх можна побачити на знімках з півдня окупованого Криму, повідомив Міллер у Twitter.


Раніше ми також повідомляли про те, яку зброю Росія завезла на Донбас і планує поставити .