RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

США схвалили відправку своїх військових до Східної Європи: де їх розмістять

Президент США Джо Байден офіційно схвалив додаткове розміщення американських військ у Східній Європі. Пентагон оголосив у середу, 2 лютого, про те, що війська будуть розгорнуті "найближчими днями".

Про це повідомляє видання CNN.

За словами чиновників, розгортання є демонстрацією підтримки союзників по НАТО, які відчувають загрозу через військові дії Росії поблизу України.

Очікується, що Пентагон оголосить про тисячі додаткових американських військ, які будуть розгорнуті в передових пунктах у Європі. Джерела повідомили, що розгортання включатиме відправлення приблизно 2000 американських військових до Польщі та ще кілька тисяч до південно-східних країн НАТО, включаючи Румунію.

Сполучені Штати привели 8500 військовослужбовців у США у підвищену бойову готовність на випадок, якщо будуть викликані Сили реагування НАТО та швидко знадобляться сили США. Але Сполучені Штати та НАТО мають десятки тисяч інших військових, які вже знаходяться в Європі, щоб залучити їх для будь-яких додаткових розгортань на допомогу союзникам.

За словами джерел, частина військ, які будуть розгорнуті незабаром, уже розміщені в Європі, тоді як інші прибудуть з тих, що знаходяться в США, які вже перебувають у підвищеній бойовій готовності. Війська діятимуть на двосторонній основі з приймаючими країнами, оскільки НАТО ще не задіяло багатонаціональні сили реагування.

Раніше "Апостроф" повідомляв про заяву прес-секретаря Міноборони США Джона Кірбі: Росія жодним чином не може диктувати своїх бажань або застосовувати право вето на вступ України до НАТО.