RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Переговори Зеленського та Ердогана: онлайн-трансляція

У четвер, 3 лютого, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган відвідає Україну для переговорів із президентом Володимиром Зеленським. Під час зустрічі вони планують укласти угоду про Зону вільної торгівлі.

"Апостроф" стежить за важливими моментами зустрічі глав держав.

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ ДОСТУПНА НА РОСІЙСЬКОМОВНІЙ ВЕРСІЇ АПОСТРОФУ

Головною метою візиту президента Туреччини є переговори стратегічного рівня у зв'язку із загрозою вторгнення Росії в Україну. Раніше у прес-службі Ердогана заявляли, що Турецька Республіка готова відіграти будь-яку роль для зниження напруженості у відносинах між РФ та Україною.

О 13:00 у Маріїнському палаці розпочнеться офіційна церемонія. Зустріч двох президентів із представниками ЗМІ запланована на 15:25.

Під час візиту Реджепа Тайїпа Ердогана в Україну відбудеться підписання угоди про Зону вільної торгівлі між країнами, про яку точаться розмови ще з 2011 року, коли було підписано Декларацію про стратегічне партнерство країн.

За словами глави кабінету міністрів, підписання договору з Туреччиною спрямоване на задоволення інтересів українського бізнесу. Так, будуть створені можливості для експорту, а українські підприємства матимуть потенціал для модернізації, можливість обміну досвідом та нові робочі місця. Президент Туреччини заявив, що підписання угоди дозволить наростити обсяг двосторонньої торгівлі до 10 млрд. доларів.

Крім того, під час зустрічі президентів Туреччини та України затвердять ще три документи:

  • рамкову угоду про співпрацю у сфері високих технологій, авіаційної та космічної галузей;
  • угоду про співпрацю у сфері молодіжної політики;
  • зміни до угоди щодо посилення співпраці між правоохоронними органами країн.

Раніше ми писали, що у Києві можуть обмежити рух у центрі міста у зв'язку з візитом президента Туреччини Реджепа Ердогана.