RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Зеленський погодився на зустріч із Путіним: де вона пройде

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Володимир Зеленський погодився на зустріч із Володимиром Путіним у Туреччині.

Про це повідомляє CNN Turk.

Після повернення з України Ердоган заявив журналістам, що знову запропонував зробити свій внесок у деескалацію конфлікту Росії та України.

"З нагоди нашого візиту ми ще раз підкреслили нашу підтримку суверенітету, політичної єдності та територіальної цілісності України. На жаль, наростає напруженість у відносинах між Україною та Росією. Ми спеціально повідомили пану Зеленському, що готові зробити необхідний внесок у деескалацію", - сказав він.

З його слів, президент Зеленський погодився на зустріч.

"На наше запрошення, щоб Путін відвідав Туреччину після повернення з Китаю, була отримана позитивну відповідь. Зараз ми уточнюємо дату. Після цього, сподіваюся, ми хочемо провести зустріч Путіна та Зеленського. Ми домовилися із Зеленським з цього приводу", - додав він.

Крім того, Ердоган звинуватив Захід у "погіршенні" російсько-української кризи та розкритикував підхід президента США Джо Байдена до питання врегулювання конфлікту.

"На жаль, Захід досі не зробив жодного вкладу у вирішення цього питання. Можу сказати, що вони лише посилюють ситуацію" , - сказав Ердоган журналістам, додавши, що Байден "поки не зміг продемонструвати позитивний підхід".

Нагадаємо, сьогодні, як повідомляють російські ЗМІ, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що щодо можливих турецьких переговорів Путіна і Зеленського будь-яка конкретика відсутня. Зокрема, для організації зустрічі потрібне "розуміння, що буде на виході і що обговорюватиметься". За його словами, на цьому етапі такого розуміння немає.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вчора відбулися переговори між президентами України Володимиром Зеленським та Туреччиною Реджепом Ердоганом.