RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Путіна лякають не санкції: названо найбільший український козир

Найбільше Володимира Путіна лякають не санкції, а сотні тисяч ветеранів, які пройшли війну і готові знову взяти до рук зброю для захисту України. Але з цими людьми потрібно проводити роботу.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, автор та ведучий програми Security talks Валентин Бадрак.

“Безумовно, санкції не так лякають Путіна, як могли б лякати. Насамперед Путіна лякають ті 300 чи більше тисяч наших ветеранів війни, які готові взятися за зброю та захищати нашу державу, які знають, як зустрічати ворога. Це найбільший український козир”, – сказав Бадрак.

За його словами, із цим козирем працюють далеко не скрізь. І хоча нещодавно міністр оборони Рєзніков сказав, що він використовується, фахівці вважають, що ситуація є паліативною.

“А з цим контингентом людей треба працювати як комуністична партія колись – від будинку до будинку. Тобто, це індивідуальний рівень співпраці. І ці люди, оскільки вони зараз трохи насторожено ставляться до сил територіальної оборони, через певні проблеми та помилки при їх розгортанні, могли б бути прив'язані до бойових бригад, у комплекті яких зараз приблизно 75%, плюс-мінус 1–2%, осіб. Це найбільші можливості”, – стверджує Бадрак.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Путіна лякають сотні тисяч українців, які готові взятися за зброю - Валентин Бадрак