RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

НАТО збільшує чисельність військових у Східній Європі

Збройні сили Німеччини збільшують свою військову присутність у Литві на 350 солдатів, а Велика Британія відправить таку ж кількість військовослужбовців до Польщі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на німецьке видання Taglicher Anzeiger та міжнародне видання Euronews.

"Таким чином, ми посилюємо наш внесок у сили на східному фланзі НАТО і посилаємо чіткий сигнал рішучості нашим союзникам", - зазначила федеральна міністерка оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт.

Її послання союзникам звучало як: "ви можете на нас покластися", додавши, що їхні війська будуть направлені в Литву в найближчі кілька днів.

Наразі ж близько 500 німецьких солдатів розміщені в Литві в рамках так званої передової присутності Західного військового альянсу.

"Ми відправимо ще 350 британських військовослужбовців до Польщі як двостороннє розгортання, щоб показати, що ми можемо працювати разом і послати сильний сигнал, що Великобританія і Польща стоять пліч-о-пліч", - заявив у свою чергу міністр оборони Великобританії Бен Уоллес у понеділок, 7 лютого.

У 2021 році Британія направила сотню військовослужбовців до Польщі задля допомоги з кризою мігрантів на кордоні з Білоруссю.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Німеччина надіслала Україні офіційний лист про бажання передати нашій країні 5000 захисних шоломів для військових.