RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Україна одночасно з РФ та Білоруссю проведе навчання - задіє Bayraktar, Javelin та NLAW

Протягом 10-20 лютого пройдуть військові навчання збройних сил України з відпрацюванням використання Bayraktar, Javelin та NLAW. Їх проведуть у той же час, що і спільні білорусько-російські навчання.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Він відзначив, де саме будуть проходити навчання.

"Українські збройні сили теж працюють. І сьогодні у нас також паралельно дзеркально відбуваються вже навчання. Я назву місця, де вони відбуватимуться. Це Рівне, Ковель, Овруч, Широкий лан, Олешківські піски, Чугуїв, Чернігів, Суми, Одеса… Це тільки полігони… Крім того, ще окремі ділянки, окремі місця, де, в тому числ,і саме з 10 по 20 лютого відбуватимуться навчання українських Збройних сил із застосуванням відпрацювання можливостей і українських Bayraktar, і українських Javelin, і NLAW, які ми нещодавно отримали від Британії", — сказав Резніков.

Він відзначив, що на сьогоднішній день біля усіх кордонів з Україною з боку Росії, Білорусі та тимчасово окупованих територій знаходиться наземний компонент 119 тис. військових.

"Якщо додати повітряний і морський компонент — це буде 140 тис. Це 72 батальйонно-тактичні групи, з яких 11 знаходяться в Республіці Білорусь", — уточнив міністр.

Раніше ми писали, що Росія проведе військові навчання поблизу Маріуполя.