RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Зеленський звільнив посла у Польщі: хто посів місце Дещиці

У вівторок, 8 лютого, Президент України Володимир Зеленський звільнив з посади Надзвичайного та Повноважного Посла України в Республіці Польща Андрія Дещицю.

На офіційному сайті глави держави опубліковано відповідний Указ №43/2022.

“Звільнити Дещицю Андрія Богдановича з посади Надзвичайного та Повноважного Посла України в Республіці Польща”, – йдеться у документі.

Указом №44/2022 президент призначив на місце Дещиці Василя Богдановича Зварича, який до цього обіймав посаду директора Другого територіального департаменту Міністерства закордонних справ України. А ще раніше він довгий час був заступником директора Департаменту інформаційної політики українського зовнішньополітичного відомства.

Варто зазначити, що Дещицю було призначено послом у Польщі після того, як з 27 лютого до 19 червня 2014 року він виконував обов'язки міністра закордонних справ України.

Дипломат запам'ятався виконанням відомої пісні про Путіна під час акції протесту біля російського посольства у Києві, що відбулася 15 червня 2014 року через атаку на український військово-транспортний літак ІЛ-76 у Луганську.