RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росія через навчання перекрила нові зони в Чорному та Азовському морях: карта

Військово-морські сили РФ перекрили нові зони в Чорному та Азовському морях. Приводом називають навчальні стрільби в рамках військових маневрів.

Про це повідомив керівник проєкту в Інститут Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

За його словами, про це свідчить оновлена карта про діючі перекриття районів Чорного та Азовського морів станом на 11 лютого.

Зокрема, перекритий терміном на місяць великий морський район, що починається із захоплених у 2014 морських газових родовищ на захід від Криму і закінчується поблизу Керченського півострова. На карті цей морський район позначено фіолетовим кольором, зазначив Андрій Клименко.

Також він додав, що Держгідрографія України, яка була вимушена за міжнародними правилами поширити це попередження, додала до нього безпрецедентний текст (рос. мовою).

"В связи с боевыми учениями Российской Федерации в исключительной морской экономической зоне Украины против её воли, при плавании в районе ограниченном (ред. - координати)… судоводителям соблюдать предельную осторожность. Целью учения является оборона морского побережья Крымского полуострова, пунктов базирования сил (войск) ЧФ, а также объектов экономического сектора страны, морских коммуникаций и районов морской экономической деятельности от возможных военных угроз условного противника. Для выполнения задач в составе разнородных группировок, корабельных ударных групп и отрядов десантных кораблей задействовано более 30 боевых кораблей различного класса из состава Черноморского и других флотов: Среди них – фрегаты, сторожевые корабли, малые ракетные корабли и ракетные катера, десантные корабли, малые противолодочные корабли, а также корабли противоминной обороны", - йдеться у повідомленні.



Таким чином, перекриття діє з 11 лютого по 11 березня поточного року. Там вже проводяться навчання російських військово-морських сил, зауважив Андрій Клименко та попросив зробити репост.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Ростовській області російські танки застрягли в болоті, де проходять військові навчання зі стріляниною танків, бойових машин піхоти та артилерії.