RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Україна отримала велику партію військової допомоги з Європи та США: що до неї входить

В Україну 13 лютого прибули постачання озброєння для ЗСУ із США та Литви для посилення оборони країни. Литва відправила на українське озброєння зенітно-ракетні комплекси Stinger, а від США прибули два літаки з боєприпасами.

Як повідомляє міністр оборони України Олексій Резніков на своєму акаунті в Twitter, Литва надіслала Stinger у рамках розширення військової допомоги на тлі загрози російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Він подякував уряду Литви і зазначив, що відносини Києва та Вільнюса дуже близькі і продовжуються вже протягом уже багатьох століть.

"Ціную нашу багатовікову дружбу та міцну підтримку один одного", - додав глава Міноборони України.

Фото: twitter.com/oleksiireznikov

За інформацією посольства США в Україні в Twitter, до Києва прибули з Вашингтона два літаки з боєприпасами та зарядами для гранатометів.

"Sweet 16 та ще й 17 — якщо ви розумієте, про що ми: сьогодні вранці до Києва прибули два літаки з американською допомогою швидкого розгортання, щоб посилити оборону України. Ця частина допомоги на $200 млн доларів - боєприпаси та заряди для гранатометів. Ми - разом з Україною", - йдеться у повідомленні.

Фото: twitter.com/USEmbassyKyiv

Фото: twitter.com/USEmbassyKyiv

Нагадаємо, МЗС України жорстко відповіло на паніку навколо можливого вторгнення Росії. Як зазначають у відомстві, в умовах безперервного військового конфлікту та загрози вторгнення РФ в Україну дуже важливо залишатися спокійними, раціонально мислячими та уникати дій, що сіють паніку серед населення.