RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Резніков несподівано зателефонував міністру оборони Білорусі: про що йшлося

У понеділок, 14 лютого, міністр оборони України Олексій Резніков зателефонував міністру оборони Білорусі Віктору Хреніну. Метою розмови було відновлення атмосфери діалогу, зниження градуса публічних проявів та забезпечення безпеки у регіоні.

Про це повідомляється на сайті Міноборони України.

"Керівники оборонних відомств обговорили питання реалізації заходів щодо підвищення довіри та транспарентності під час проведення військових навчань поблизу державного кордону. А також щодо виключення можливих інцидентів та взаємного інформування про виникнення позаштатних ситуацій", - йдеться у повідомленні.

Зокрема Резніков поінформував білоруського колегу про перебіг командно-штабних навчань "Заметіль -2022", наголосивши на їхньому оборонному характері.

Міністри оборони двох країн домовилися про візит аташе з питань оборони Республіки Білорусь до України на навчання "Заметіль – 2022", а також про візит аташе з питань оборони України до Білорусі на білорусько-російські навчання "Союзна рішучість-2022".

Резніков і Хренін також домовилися про продовження контактів для розвитку відносин в оборонній сфері "в дусі добросусідства".

"Я неодноразово наголошував, що відносини між українським та білоруським народами особливі. Наші почуття дуже теплі. Якісь загрози чи провокації з боку України щодо Білорусі виключені, це просто неможливо", - зазначив він.

Глава Міноборони України подякував Хреніну за відверту розмову і наголосив, що міністр оборони Білорусі також запевнив його у відсутності ризиків та загроз для України з території Республіки Білорусь.

Як повідомляв "Апостроф", самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про непричетність своєї країни до загострення відносин з Україною.