RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

"Залізний купол" для України: чому Ізраїль блокує передачу системи ПРО

Україна не зможе отримати систему протиракетної оборони "Залізний купол" від США. Таке рішення ухвалив Ізраїль, де і було розроблено систему у співпраці з Пентагоном.

Як повідомляє видання "Едіот ахронот", влада Ізраїлю побоюється, що передача озброєння може стати причиною ускладнення відносин із Росією.

У публікації йдеться, що розмови про передачу "Залізного купола" Україні велися з літа минулого року.

"Починаючи з літа минулого року Ізраїль зробив серію кроків, намагаючись запобігти зіткненню з американцями та з українцями у цій справі, і зумів зняти це питання (про передачу Залізного купола Києву) з порядку денного. Офіційні особи в Україні висловили розчарування позицією зазначають журналісти.

Там же вказано, що влада Ізраїлю робить все, щоб не опинитися між Заходом та Україною, з одного боку, та Росією з іншого.

У статті також йдеться про те, що Ізраїль за фактом перебуває на спільному кордоні з Росією через фактичний контроль Кремля над сирійським режимом. Водночас ізраїльське керівництво вважає, що США розуміють потребу Ізраїлю в обережності і тому діяли "делікатно та відповідально" щодо Залізного купола.

Справа в тому, що угода між США та Ізраїлем не допускає продажу системи третій країні без взаємної згоди.

Нагадаємо, що в Україні може з'явитися система протиракетної оборони держави на кшталт "Залізного купола".