RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Коли Росія може атакувати Україну: у Держдепі США зробили нову заяву

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що подальша агресія Росії проти України можлива, "починаючи з цього тижня".

Буде вторгнення чи ні? Всі подробиці про можливу атаку військ РФ на Україну

Таку заяву він зробив в інтерв'ю France 24, вона опублікована на сайті Держдепу.

"Починаючи з цього тижня, акт агресії цілком можливий, якщо ми подивимося на те, що відбувається з розгортанням російських сил у районах навколо України. Люди повинні розуміти інструменти, які росіяни використовували в минулому та використовують досі, включаючи провокації, щоб виправдати вторгнення, яке вони запланували наперед. Це те, на що вони здатні, і освітлення, можливо, є способом уникнути цього", - сказав Блінкен.

За його словами, єдине пояснення накопичення російських військ на кордоні з Україною – це черговий акт агресії. При цьому ескалацію РФ слід розглядати в контексті історії, зокрема, 2014 року, пов'язаної з окупацією Криму та частини Донбасу.

"Ми робимо все можливе, щоб переконати Росію в тому, що вона повинна стати на дипломатичний шлях, шлях діалогу, щоб врегулювати будь-які розбіжності мирним шляхом, але, якщо вона продовжуватиме агресію, ми повністю готові до цього, у тісній координації з усіма нашими європейськими союзниками та партнерами”, – резюмував Блінкен.

Як повідомляв "Апостроф", 15 лютого президент США Джо Байден виступив зі зверненням щодо ймовірного вторгнення Росії в Україну.