RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Контужене позорище: у мережі бурхливо відреагували на заяву Іллі Ківи про війну

Народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Ківа записав відеозвернення до Зеленського, в якому заявив, що в Україну повертатися не збирається і, у разі вторгнення РФ, воювати з агресором не буде. Мережі бурхливо відреагували на таку заяву.

Відповідний відеоролик парламентарій опублікував у своєму Telegram-каналі.

Так, свою відмову повертатися до Києва з Іспанії, де зараз перебуває політик, він пояснив переслідуванням за "іншу позицію" та "критикою влади".

"Ти ж фактично знищив країну, фактично витер об неї свої ноги", - заявив Ківа, звертаючись до президента України.

Крім того, він звинуватив керівництво країни у "пригніченні свободи слова", а також "підтримці націоналістів та фашистів".

"Не моя війна… американська історія. Не буду я тебе захищати, Зеленський, і віддавати своє життя", – резюмував нардеп.

У мережі бурхливо відреагували на відеоролик Ілля Ківи. Судячи з коментарів, люди анітрохи не засмутилися через те, що нардеп не повернеться до України. Одні користувачі мережі запитують, як “двічі контужений” Ківа, у чому зізнався нардеп, міг працювати у Верховній Раді. Інші звертають увагу, що просто залишити політика в Іспанії замало – необхідно конфіскувати все його майно в Україні.

Раніше ми писали, що скандальний нардеп Ілля Ківа заявив про те, що його вигнали з партії, однак однопартійці пізніше спростували його слова.