RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Росія – це загроза: Зеленський підписав важливий указ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить у дію стратегію забезпечення національної безпеки держави.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Йдеться про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 30 грудня 2021 року – у ньому зазначені основні терміни, які безпосередньо стосуються проблеми забезпечення державної безпеки України, а також названі органи, які безпосередньо відповідають за безпеку української держави.

Росія визнана у цьому документі державою, чиї дії несуть загрозу Україні. У тексті зазначено, що РФ з метою реалізації своїх стратегічних цілей в Україні, зокрема, компрометації її державності, продовжує гібридну війну, системно застосовує політичні, економічні, інформаційно-психологічні та інші засоби, кібератаки.

Крім того, у документі зазначено, що Росія продовжує дестабілізувати ситуацію в Україні, використовуючи, при цьому, маніпуляції на тему низького рівня добробуту населення України.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна отримала найсучаснішу зброю і Росії варто "три рази подумати" перш ніж нападати.