RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

США відкриті для переговорів із Росією, але агресор зустріне серйозні санкції

США залишаються відкритими для дипломатичного розв'язання питання російських провокацій в Україні. У той самий час “агресивні дії” Росії спричинять серйозні наслідки у вигляді економічних санкцій.

Про це віцепрезидент США Камала Харріс заявила на Мюнхенській конференції з безпеки, яка відбулася у п'ятницю, 18 лютого, передає CNN.

“Звичайно, ми залишаємося відкритими та бажаємо дипломатії щодо діалогу та дискусій, які у нас були з Росією. Але ми також прагнемо — якщо Росія вдасться до агресивних дій — забезпечити серйозні наслідки з погляду економічних санкцій, які ми обговорювали”, — сказала Харріс.

Вона привітала силу НАТО саме в цьому питанні, назвавши альянс "сильним" на двосторонній зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у рамках Мюнхенської конференції.

“Зараз ми, очевидно, маємо справу із занепокоєнням щодо того, що відбувається в Україні. Як член НАТО ми дуже сильно відчуваємо і завжди будемо віддані принципу територіальної цілісності та суверенітету”, - додала Харріс.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш пояснив, чим загрожує вторгнення РФ в Україну.