RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Підконтрольне Росії Придністров'я привело військових у бойову готовність: фото

"Збройні сили Придністров'я" біля кордону з Україною провели позапланове навчання з приведенням частин у бойову готовність у нічний час. Стріляли з кулеметів БТР та стрілецької зброї трасуючими боєприпасами.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони ПМР.

На різні дальності військові вражали бронетехніку та групи піхоти умовного супротивника. На минулому етапі бойового злагодження взводів у мотострілецьких підрозділах провели контрольно-тактичне навчання та бойову стрілянину вдень.

Фото: mopmr.org

У Придністров'ї з російських військ знаходиться один батальйон миротворчих сил із 412 людей та два батальйони військової частини №13962, де приблизно 1,5 тисячі військових для охорони складу боєприпасів у селі Ковбасна. Цей склад є одним із найбільших у Європі, оскільки вибух боєприпасів із нього можна порівняти з вибухом ядерної бомби потужністю 10 кілотонн.

Також варто зазначити, що довжина кордону Придністров'я з Україною – 405 км.

Фото: mopmr.org

Головне управління розвідки Міністерства оборони України ще місяць тому інформувало про підготовку Росією провокації в селі Ковбасна. Тоді не було розпорядження про приведення бригади у найвищий ступінь бойової готовності, однак була відзначена готовність особового складу "за першою командою" виконувати завдання за призначенням.

Фото: mopmr.org

Читайте також у матеріалі "Апострофа": Чи перехочуть росіяни війни? Хроніка подій в Україні та у світі