RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Архітектор" Ленін та щедрий Хрущов: Путін зробив заяву про "творця" України

Президент Росії Володимир Путін виступив зі зверненням до громадян країни - у своїй промові він багато говорив про Україну, використовуючи при цьому пропагандистські штампи.

Відео виступу опубліковано на YouTube-каналі "360".

Глава Кремля заявив, що Україна є для Росії не просто "сусідньою країною, але частиною історії, товаришами та близькими". Він зазначив, що "ситуація на Донбасі набула критичного характеру".

Лідер країни-агресора назвав сучасну Україну країною, яка "була цілком створена Росією за рахунок відторгнення частини її історичних територій, у мешканців ніхто нічого не питав". Також він дорікнув генеральному секретарю ЦК КПРС Микиті Хрущову в тому, що він "навіщось віддав Україні Крим".

Крім того, Путін заявив, що нібито "творцем України є творець СРСР Володимир Ленін".

"Більшовики хотіли за всяку ціну утриматися при владі, йшли на все, включаючи Брестський мир та задоволення будь-яких забаганок націоналістів. Україну в наші дні можна з повною підставою назвати "Україна імені Володимира Ілліча Леніна", він її автор і архітектор", - заявив президент країни-окупанта.

Також Путін погрожував Україні "справжньою декомунізацією" у зв'язку зі знесенням пам'ятників Леніну.

Раніше ми повідомляли, що 21 лютого, в понеділок, Путін та його соратники провели позачергове засідання Ради безпеки Росії, де вирішилось, що президент РФ підпише указ про визнання так званих "ДНР" та "ЛНР" "незалежними республіками". Президент Франції та канцлер Німеччини розчаровані таким рішенням.