RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Не армія, а "миротворці": Росія ухвалила рішення про відправку військових на допомогу бойовикам "ЛНР" та "ДНР"

У вівторок, 22 лютого, Рада Федерації дала згоду Президенту РФ Володимиру Путіну на використання російських збройних сил за кордоном. У "Л/ДНР" відправлять "миротворців"

Про це повідомляє кореспондент "Росбалту".

"Дати згоду президенту РФ на використання Збройних сил РФ за межами Російської Федерації на основі загальновизнаних принципів та норм міжнародного права", - йдеться у тексті прийнятого документа.

Раніше Володимир Путін подав запит на дозвіл на використання російських військ за межами території країни.

У Раді Федерації зазначили, що завдання та терміни для російських військ визначатиме президент відповідно до Конституції. І хоча у самому тексті постанови немає вказівок на територію, де будуть використані війська, це рішення прийнято на тлі визнання "незалежності" т.зв. республік, а члени Ради Федерації не приховують, що документ підготовлено для Л/ДНР.

Сенатори обґрунтували своє рішення "необхідністю захистити інтереси людей у Донецькій та Луганській республіках та забезпечити мир у зоні конфлікту".

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що згода спрямована на встановлення миру на Донбасі та припинення кровопролиття.

"Ми виходимо з того, що це будуть миротворчі сили, спрямовані на збереження миру на землі республік Донецької та Луганської республік", - резюмувала вона.

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін підписав указ про визнання т.зв. "ДНР" та "ЛНР" (окуповані Росією райони Донецької та Луганської областей України) "незалежними республіками".