RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Перед Україною є велика загроза: головні тези звернення Байдена

У вівторок, 22 лютого, президент США Джо Байден виступив із публічною заявою про ситуацію між Росією та Україною. При цьому тема його звернення не афішувалась.

На Апострофі TV була доступна відео-трансляція в режимі онлайн.

Визнання Росією "Л/ДНР"

Під час виступу Джо Байден зазначив, що Росія останніми діями розпочала вторгнення на територію України.

"Вчора Володимир Путін визнав два регіони України як незалежні. За фактом він оголосив, що відрізає собі частини України, і тепер заявляє, що війна увійде ще глибше. Він готує ґрунт для просування вглиб України", - заявив глава США.

Він упевнений, що визнання Росією "ДНР" та "ЛНР" має отримати тверду відповідь з боку міжнародної спільноти.

Нові жорсткі санкції проти Росії

США введуть нові санкції проти РФ і посилюватимуть їх залежно від дій Москви щодо України.

"Я докладатиму зусиль, щоб біль від санкції відчула саме Росія, а не ми. Ми постараємося убезпечити енергоносії від впливу Росії", - сказав Байден.

Вашингтон 22 лютого введе санкції проти ВЕБ, Військового банку та суверенного боргу Росії, яка не зможе продавати облігації та брати позики на світових ринках. Також 23 лютого буде введено персональні санкції проти керівництва РФ та їхніх сімей.

Байден зазначив, що газопровід "Північний потік-2" буде заморожено. У разі подальших кроків ціна для Росії буде ще більшою.

Ситуація на кордоні Росії та України та подальші дії США

"Ми розуміємо, що Росія не збирається зупинятися. Вони збираються напасти на Київ з території Білорусі, використовуючи авіацію, артилерію та ракети", - заявив Байден.

Президент США заявив, що на кордоні з Україною зосереджено 150 тис. російських військових, і вони готові напасти.

"Немає жодного виправдання таким діям. Перед Україною стоїть велика загроза", - заявив американський лідер.

"США продовжать допомогу Україні у сфері оборони", - сказав президент США.

Він зазначив, що США не хочуть боротися з РФ, але хочуть донести, що захищатимуть кожен дюйм на території НАТО. Тому, якщо Росія не виведе свій контингент з Білорусі, США зміцнюватимемо союзників по НАТО: Литву, Латвію та Естонію.

Нагадаємо, 21 лютого, у понеділок, Путін підписав указ про визнання "незалежності" так званих "ЛДНР", що спричинило низку нових санкцій проти Росії з боку Сполучених Штатів Америки. Президент США Джо Байден заборонив здійснення нових інвестицій та фінансову діяльність своїх громадян в ОРДЛО, ввезення до США будь-яких товарів, послуг чи технологій, а також експорт туди послуг, товарів та технологій зі США.