RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Надзвичайний стан в Україні: з'явився текст указу Зеленського

У Мережі з'явився проект тексту указу президента України Володимира Зеленського щодо запровадження режиму надзвичайного стану в окремих регіонах країни.

Фото документа опублікував на своїй сторінці у Telegram народний депутат України від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

У тексті документа йдеться про запровадження режиму надзвичайного стану у 22 областях, а також міста Києва. Це Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська та Чернівецька області – режим запроваджується на 30 днів, починаючи з 00:00 годин, 24 лютого.

Цей документ передбачає запровадження у вищезазначених регіонах низки обмежень - на період режиму НП тимчасово заборонені страйки, вводиться комендантська година, а правоохоронці мають право перевіряти документи у громадян та оглядати автомобілі.

Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Крім того, у цей період призовникам, військовозобов'язаним та резервістам заборонено міняти місце проживання без повідомлення про це відповідних органів.

Гончаренко зазначає, що у цьому проекті указу прибрали пункт про вилучення зброї.

"Тепер указ має схвалити комітет та проголосувати Радою", - написав нардеп.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що і через загострення Росією ситуації на кордонах України та окупованих територіях Донбасу, в нашій країні введуть режим надзвичайного стану.