RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Досить на маленьку війну: яку зброю Польща передала Україні

У п'ятницю, 25 лютого, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що на тлі вторгнення РФ альянс надасть Україні системи протиповітряної оборони та велику кількість озброєнь, частину з яких наша країна вже отримала від Польщі.

Про це генсек НАТО заявив на пресконференції за підсумками позачергового віртуального саміту глав держав та урядів НАТО.

“Угоди НАТО з Росією більше не працюють. Ми розгортаємо додаткові елементи сил швидкого реагування на суші, на морі та у повітрі. НАТО надасть Україні системи ППО та велику кількість озброєнь”, – сказав він.

В рамках першого пакету Польща сьогодні передала нашій країні: 100 штук 60 мм мінометів та 1,5 тисяч боєприпасів до них, а також 8 комплектів БПЛА.

Крім того, планується передача 1770 штук 152 мм кумулятивних боєприпасів, 25 336 штук 23 мм боєприпасів до автоматичних знарядь, 5 тисяч (можливо додатково 66 тисяч) 23 мм підкаліберних боєприпасів до автоматичних знарядь і 42 тисяч кевларових бойових шоломів V категорії.

Україні вже готові передати 10 тисяч 5,56x45 мм автоматів “Grot”.

Також Столтенберг висловив готовність передачі ПТРК Javelin після погодження із США.

Раніше ми писали, що сьогодні ввечері батальйони територіальної оборони Києва отримали протитанкові установки NLAW для захисту від вторгнення російських військ до української столиці.