RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Зеленський звернувся до українців: доля країни залежить від армії та народу, відео

За 19 годин з початку російської агресії проти України, ми втратили майже 140 людей убитими і понад 300 пораненими. І тепер доля країни залежить від армії та народу.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у відео у своєму Telegram-каналі, звертаючись до українського народу та військових.

"Ви блискуче захищаєте Україну від найпотужнішої держави у світі, яка атакувала всю територію нашої держави. Наші захисники зробили дуже багато - захистили майже всю територію України, яка зазнала нападу, відбиває ту територію, яку ворогові вдалося зайняти. Наприклад, Гостомель під Києвом, це дає більшу впевненість", - заявив глава держави.

Він повідомив, що, за попередніми даними, ми втратили 137 наших героїв (10 із них офіцери), 316 - поранено. На острові Зміїний геройськи загинули всі хлопці, котрі захищали його, але не поступилися. Усім їм буде присвоєно звання Героя України посмертно.

"Я залишаюся у столиці зі своїм народом, моя сім'я теж в Україні", - заявив Зеленський.

Він також розповів, що у Києві працюють російські диверсанти, і є інформація, що ворог позначив його як ціль номер 1, а його сім'ю – ціль номер 2.

За словами Зеленського, Україна залишається самотужки захищати державу: "Хто готовий воювати з нами? Чесно, не бачу таких. Хто готовий надати Україні гарантію вступу до НАТО? Чесно, всі бояться!"

"Я запитав сьогодні у 27 лідерів Європи, чи буде Україна в НАТО, запитав прямо. Усі бояться. Не відповідають. А ми не боїмося нічого. Не боїмося Росії, не боїмося говорити з Росією, говорити про все: гарантії безпеки для нашої країни та нейтральному статусі (ми ж зараз не в НАТО), але які при цьому ми матимемо гарантії", — заявив Зеленський

Він додав, що зараз доля країни залежить від нашої армії та народу, "вашої мудрості та великої підтримки всіх друзів України".

Раніше Апостроф повідомляв, що Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію .