RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Легкої прогулянки не вийшло: Путін визнав провал "бліцкригу" в Україні

Російська армія вторглася в Україну, не маючи заздалегідь підготовленого тактичного плану, а Володимир Путін розраховував на легку прогулянку і тепер лютує.

Про це повідомляє колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, який останніми роками проживає у Києві.

За його словами, Володимир Путін зараз перебуває на Уралі. Вночі проводили нараду бізнесменів, щоби ніхто не полетів у паніці. З аеропортів на приватних бортах їх не випускають.

Пономарьов зазначив, що тактичного плану вторгнення в Україну не було, "у нас все було по ходу подій". Заздалегідь було знайдено та пристріляно всі укріплення з боку України. Всю територію країни сподівалися захватити за 1-4 дні.

На нараді обговорювалися фінансові втрати, адже щодня військові дії коштують 20 мільйонів доларів.

“Путін лютує. Був упевнений, що це буде легка прогулянка. Ракет мало. Досить дня на 3-4 стелі. Їх бережуть”, – написав він.

Також російський ексдепутат зазначив, що зброї вже не вистачає, оскільки Тульський завод та решта два заводів Ротенберга фізично не можуть виконати замовлення на зброю.

“Зброї не вистачає. Наступну зброю реально отримати через 3-4 місяці. Нема сировини. У підсумку можливо і довше”, – йдеться у повідомленні.

Проблеми зі зброєю посилилися блокуванням постачання зі Словенії, Фінляндії та Німеччини.

“Обговорили, що якщо Україна вистоїть 10 днів, то доведеться сідати на стіл переговорів. Бо не вистачає ані грошей, ані зброї, ані ресурсів. Санкцій особливо не бояться”, – зазначив Пономарьов.