RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Скільки військ РФ бере участь у вторгненні в Україну: відповідь Пентагону

У штаб-квартирі Міністерства оборони США дали оцінку кількості російських військових в Україні та розповіли про ефективність їхніх дій.

Про це розповіли у BBC Україна.

За американською оцінкою, із моменту вторгнення російських військ на територію України 24 лютого, коли почалися обстріли об’єктів практично на всій території держави, країна-агресор вже задіяла в бойових діях дві третини свого наступального контингенту, тобто близько 100 тисяч військових.

Відзначається, що у резерві залишається приблизно 50 тисяч людей, що в Пентагоні називають "суттєвим".

Загалом Росія випустила по цілях в Україні приблизно 320 ракет, здебільшого балістичні ракети малої дальності. Більшість з них потрапили в ціль, але деякі розірвалися не там, де планувалося.

Наголошується, що на сьогодні Українські Повітряні сили продовжують діяти, а системи протиповітряної оборони залишаються в робочому стані, хоча Москва змогла їх дещо пошкодити. Проте Росії поки не вдалося отримати повну перевагу в повітрі.

"Українці чинять наполегливий, хоробрий та героїчний спротив. Але… але це тільки четвертий день", - каже представник Пентагону.

Він відзначив, що, однозначно, план Росії було порушено, як через супротив українців, так і через проблеми у логістиці у російській стороні.

"Мені б не хотілося давати оцінки того, скільки ще днів лишилося. І як ці дні виглядатимуть. План росіян порушили, їх уповільнили. Їх загнали в кут. І частково це результат протидії українців, а частково вони самі винні в своїх проблемах - с точки зору логістики", - резюмували у Пентагоні.

Раніше ми писали, у Міноборони підбили підсумки чотирьох діб з дня вторгнення.