RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У мовчанні народжується нацизм: Зеленський звернувся до світу через війну в Україні, відео

Президент України Володимир Зеленський вранці 2 березня звернувся до українців та всіх євреїв світу. Крім того, він зазначив, що до антивоєнної коаліції приєдналися країни, на які ще тиждень тому Москва взагалі не розраховувала. Навіть нейтральна Швейцарія.

Про це сказав президент України у своєму відеозверненні.

"Українці! Пройшла ще одна ніч повномасштабної війни Росії проти нас, проти людей. Тяжка ніч. Хтось провів цю ніч у метро – у укритті. Хтось у підвалі. Кому пощастило більше – поспали вдома. Інших прихистили друзі та родичі. Сім ночей ми майже не спимо... Або спимо, але дуже тривожно... Рідні мої, настане час, коли ми зможемо виспатися... Але це після війни... Після перемоги... У світі, який нам потрібен... Який ми завжди цінували... І який ми ніколи не руйнували. Я прошу всіх вас берегти своїх близьких. Берегти своїх побратимів. Я захоплююся вами! Весь світ захоплюється вами. Від голлівудських зірок до політиків" , - звернувся глава держави до мешканців країни.


Крім того, Зеленський прокоментував обстріл Бабиного Яру:

"Ви вдруге вбиваєте жертв Голокосту. За часів радянської влади там на кістках було збудовано телецентр. А ще спортивний комплекс. Господарські споруди. Зробили там парк. Щоб затерти справжню історію Бабиного Яру. Але за що його бомбардували? Це вже за межею людяності. Такий ракетний удар свідчить про те, що для багатьох людей у Росії наш Київ абсолютно далекий", - заявив президент, звернувшись до всіх євреїв світу: "Хіба ви не бачите, що відбувається? Тому дуже важливо, щоб зараз мільйони євреїв по всьому світу не мовчали. У мовчанні народжується нацизм. Тому кричіть про вбивства мирних людей. Кричіть про вбивства українців!"

Президент наголосив, що зараз неможливо залишатися нейтральними, наголосивши, що до антивоєнної коаліції приєдналися країни, про які Москва і не : "Нейтральна Швейцарія підтримала санкції Євросоюзу проти російських олігархів, посадових осіб, проти самої держави та компаній".

Також Зеленський нагадав, що за війну проти України ворога чекатиме Міжнародний трибунал:

"Російські матері втрачають дітей у зовсім чужій для них країні. Вдумайтеся в це число: близько шести тисяч загиблих росіян. Російські військові. Через шість днів війни. Це без підрахунку втрат ворога за минулу ніч. Шість тисяч. Щоб отримати щось? Отримати Україну? Це неможливо. Це не змінити ракетами. Бомбами. Танками. Будь-якими ударами. Ми на своїй рідній землі. І за війну проти нас буде Міжнародний трибунал – для них" , - заявив глава держави.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков розповів про крах російського окупанта в Україні.