RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Зеленський звернувся до Путіна: не хочеш піти – сядь за стіл перемовин

Президент України Володимир Зеленський звернувся до президента Російської Федерації Володимира Путіна із закликом припинити війну і сісти за стіл перемовин.

Про це він заявив під час прес-конференції з іноземними журналістами – трансляція велася у Facebook Офісу президента України.

Глава держави закликав лідера країни-агресора піти з території України та сісти за стіл перемовин, щоб припинити бойові дії та загибель людей з обох боків. Зеленський зазначив, що Україна, на відміну від Росії, ніколи ні на кого не нападала та не захоплювала чужі території.

"Піди геть з нашої землі! Не хочеш зараз піти – сядь зі мною за стіл перемовин, я вільний. Тільки не на 30 метрів, як з Макроном та Шольцем (президент Франції та канцлер Німеччини – "Апостроф"), я ж сусід! Я не кусаюсь. Я нормальний мужик, сядь зі мною, поговори, чого ти боїшся?", - так звучало звернення Зеленського на адресу Путіна.

Раніше президент України заявив, що має намір домагатися накладання на Росію репарацій і контрибуції за війну проти нашої країни.