RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Українців женуть у РФ: Зеленський розповів про цинізм російських "зелених коридорів"

Окупанти свідомо створюють гуманітарну кризу в захоплених українських містах, блокують українські “зелені коридори” і змушують людей виїжджати до Росії.

Про це президент України Володимир Зеленський розповів журналістам іноземних ЗМІ на пресконференції, що відбулася у четвер, 3 березня.

“Гуманітарні вантажі з їжею, питною водою, ліками, інсуліном, особливо багато звернень й від пенсіонерів – вони постійно вирушають далі. Заблоковано в'їзди для наших гуманітарних вантажів у містечках, які окуповані”, – наголосив Зеленський.

За його словами, загарбники спеціально блокують "зелені коридори", щоб з іншого боку до міста потрапляла їхня гуманітарка.

Окупанти перешкоджають харків'янам пройти "зеленими коридорами" в інші області України, при цьому створюють умови для виїзду у РФ. Зеленський зазначив, що українці не хочуть іти до Росії.

“Я не можу змусити людей виходити на територію Росії. Я не можу їх гнати палицями. Багато хто з них каже: “Ми туди не підемо”, – наголосив президент.

Раніше Зеленський сказав, що російські окупанти привезли із собою крематорії, бо не збираються показувати сім'ям загиблих солдатів їхні тіла.