RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Янукович просить Лукашенка напасти на Україну: подробиці візиту екс-президента-втікача до Мінська

Біглий президент України Віктор Янукович, який, за інформацією ЗМІ, перебуває в Мінську, збирається просити Олександра Лукашенка розпочати проти нашої країни військові дії.

Про це повідомляє ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“Опозиційні джерела у Білорусі кажуть мені, що Янукович у Мінську попросить Лукашенка вступити у війну проти нас. Звичайно, після того, як виграє справу про своє відновлення, що зараз розглядається в адміністративному суді Києва (ОАСК)”, – йдеться у повідомленні.

За словами колишнього глави МЗС, Янукович також планує звернутися до РФ з проханням розвернути в Україні "миротворчу місію ОДКБ" під егідою Росії та всіх українців з меседжем, що тільки він може "забезпечити мир в Україні".

"Сподіваюся, що хоч під час війни з верховенством права, чеснотою та патріотизмом суддів у нас все добре, і цей сценарій залишиться в архівах Кремля", - резюмує Клімкін.

Як повідомлялося раніше, самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко, який де-факто став співучасником агресії путінської Росії проти України, заявив, що на білорусів можуть очікувати великі жертви.