RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Британські депутати звинуватили МВС у затримці із прийомом українських біженців: у чому проблема

Британські депутати вимагали роз'яснень від чиновника МВС Кевіна Фостера через затягування з видачею віз українським біженцям.

Про це повідомляє The Guardian.

“Фостер почав з того, що наразі видано 500 віз за сімейною схемою для України (одна із двох візових схем для українців). Минулої ночі цифра була 300. Але це настільки мізерне число у світлі того факту, що загальна кількість біженців перевищила два мільйони, що Фостерові було б краще взагалі не згадувати це число”, – йдеться у повідомленні.

На думку парламентаріїв, Міністерство внутрішніх справ діє надто повільно, взаємодіючи з українцями, які тікають від війни, подібних до якої не було в Європі 80 років.

Депутат Роджер Гейл зажадав відставки міністра внутрішніх справ Пріті Патель через зрив роботи з обробки заявок. Інші парламентарі не були такими категоричними, але заявили про необхідність прискорити роботу.

Раніше ми писали, що поляки, які приймають у себе українських біженців, отримають фінансову підтримку від своєї держави у розмірі близько 263 доларів на місяць.