RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Величезні втрати ворога і геноцид мирного населення: що відбувається в обложеному Маріуполі

Захисники Маріуполя, які завдають окупантам відчутних втрат , продовжують оборону міста. Тільки сьогодні, 9 березня, морпіхи знищили чотири танки та одну БМП, бійці "Азова" знищили та пошкодили 10 одиниць броньованої техніки та командно-штабну машину. Втрати ворога у піхоті вже ніхто не рахує.

Про це повідомляє прес-служба полку спецназу "Азов".

У той же час окупанти не випускають із обложеного міста мирне населення, взявши в заручники до 500 тисяч людей, бомбардують і завдають ракетно-артилерійських ударів медичним установам – пологовому будинку №2 та дитячій лікарні.

Заступник командира полку "Азов" Калина розповів, що російські нелюди вдень і вночі засипають Маріуполь ворожим вогнем із землі та з неба, намагаючись прорвати оборону міста.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко впевнений, що настане час, коли всі окупанти сидітимуть на лаві підсудних у Гаазі.

"Це військовий злочин буде покараний, а винуватці горітимуть у пеклі. Я в цьому не сумніваюся. Але сьогодні я прошу про допомогу світову спільноту – закрити небо над Україною. Наш характер не зламаний, ми стоятимемо до кінця. У нас є мотивовані солдати та офіцери, які захищають нашу Батьківщину. Але сьогодні нам потрібна підтримка. Україна – наша країна і ми любимо її", - звернувся до світової спільноти Бойченко.

А тим часом уже дев'ять днів триває блокада Маріуполя та безперервні обстріли мирного населення. Весь цей час півмільйона людей залишаються без світла, води, тепла та зв'язку.

Дев'ять днів продовжується геноцид мирного населення. Місто відрізане від зовнішнього світу і вже загинуло 1207 мирних маріупольців, йдеться у повідомленні Маріупольської міськради.

Фотограф Мстислав Чернов повідомляє, що люди не можуть нормально поховати загиблих через постійні обстріли міста.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що британський прем'єр Борис Джонсон заявив: Путін має відповісти за свої злочини в Маріуполі .