RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Ми відбудуємо все, що зруйнував ворог: Зеленський анонсував запуск програми відновлення України

Президент України Володимир Зеленський доручив підготувати програми з відновлення країни після перемоги над російським фашизмом. За його словами, над проектами працюватимуть найкращі архітектори.

Про це він заявив під час чергового відеозвернення до народу.

“Після війни, після нашої перемоги, ми відбудуємо все, що зруйнував ворог. Дуже швидко. Дуже якісно. Для кожного постраждалого міста буде створено спеціальну державну програму. Для відновлення. Я вже доручив уряду розпочати розробку”, - заявив президент.

Він зазначив, що після відновлення найбільш постраждалих міст не залишиться сліду від російського вторгнення.

“Чернігів та Суми, Охтирка та Житомир, Ізюм, Маріуполь та всі міста, в які приходило зло, не бачитимуть і сліду від російського вторгнення. Найкращі архітектори. Найкращі компанії. Найкращі проекти. Для кожного міста! Я хочу сказати про це на прикладі Харкова. Наш Харків, який зараз переживає найстрашніші страждання. Найстрашніші – з часів Другої світової війни", - наголосив Зеленський.

Крім того, глава держави акцентував увагу на невидимій цинічній зброї російських окупантів – на спробі принизити наших людей, заморивши їх голодом та холодом . На його думку, довівши людей до відчаю таким чином, РФ хоче домогтися їхнього переміщення на ворожу територію.

"Тому вони блокують Маріуполь. Блокують Волноваху. Блокують інші міста. Окупанти спеціально організовують це знущання, щоб дати своїм пропагандистам новий матеріал. Тільки для цього. Просто виродки”, - пояснив президент.

Раніше ми писали, що противника зупинили в усіх напрямках.