RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Лукашенко приїхав до Путіна до Москви: про що говорили, головні тези

У Москві 11 березня відбулися переговори президента Росії Володимира Путіна та самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

"Апостроф" розповідає про те, як пройшла зустріч та які заяви там звучали.

Під час переговорів Лукашенко зробив низку дивних заяв. Зокрема він сказав, що Україна нібито хотіла завдати удару не лише по Донбасу, а й по території Білорусі. Нібито Лукашенко приніс "мапу, яка розкриває плани нападу на Білорусь".

Також він стверджує, що іноземні найманці "йдуть у бік Чорнобильської АЕС і не втрачають надію ув'язати у бійню Білорусь".

"Не ми на них нападали. Превентивно ЗСУ почали стріляти, коли ще ми з вами були у вас вдома, за 2 дні... Ми це з вами сиділи у вертольоті і доповідали постійно. Вони почали. А я зараз вам покажу, звідки на Білорусь готувався напад, і якби за 6 годин до операції не було завдано превентивного удару по позиціях - 4 позиції, я зараз покажу, карту привіз. атакували б наші війська Білорусі та Росії, які були на навчаннях. Тому не ми розв'язали цю війну, у нас совість чиста", - зазначив самопроголошений президент Білорусі.

Він додав Путіну, що не треба виправдовуватись ні перед ким. На що Путін йому відповів, що ніхто не виправдовується.

Контрольований Кремлем Лукашенко назвав "свинством" санкції Заходу проти Мінська та Москви. Він уточнив, що всі санкції Заходу є нелегітимними і що Білорусь та РФ завжди були під обмеженнями, але зараз вони набули масштабного характеру.

У свою чергу, Володимир Путін заявив про позитивні зрушення у переговорному процесі з Україною. Російський глава зазначив, що переговори зараз проходять майже кожен день і делегація РФ повідомила його про позитивні зрушення.

Нагадаємо, 9 березня у Брюсселі схвалили додаткові санкції ЄС проти Росії та Білорусі через воєнне вторгнення в Україну.

Перемовини продовжуються, новина доповнюється...