RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Противник зализує рани і жене на фронт резервістів: зведення Генштабу на кінець 10 березня

Закінчилася 15-та доба героїчного протистояння українського народу російському вторгненню. Сили оборони України дають гідну відсіч і стримують наступальну операцію збройних сил РФ на всіх напрямках.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

10 березня окупанти намагалися закріпитися на захоплених рубежах, здійснювали перегрупування військ, відновлювали боєздатність, поповнювали запаси ракет, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів.

У зв'язку зі значними втратами особового складу та зниженням темпів наступу противник продовжує формування резерву на території РФ.

На Поліському напрямку противник намагається прорвати оборону в районах Поліське, Кухарі, Жовтневе, Андріївка, Копилів, Мотижин, Бузова, Гореничі, Буча, Демидів та блокувати Київ.

На Сіверському напрямку противника зупинено при спробі прорвати оборону Чернігова. Не виключається подальше переміщення противника у напрямку Броварів зі Сходу.

На Харківському напрямку противник продовжує безуспішні спроби блокування міста із півночі. До ведення бойових дій у районі Харкова залучено стрілецькі полки, сформовані з російських резервістів.

На Донецькому та Таврійському напрямках окупанти зосереджують зусилля на захопленні Маріуполя та Сєверодонецька.

На Південнобузькому напрямку окупанти намагалися закріпитися на досягнутих рубежах, встановити контроль над Миколаєвом і розвинути наступ на Запоріжжя та Кривий Ріг. Окупантів зупинено, вони деморалізовані та зазнають значних втрат.

У Чорноморській та Азовській операційних зонах погодні умови були на нашому боці і змусили кораблі окупантів повернутися до військово-морських баз та пунктів базування.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти не хочуть воювати без грошей і під Черніговом здаються в полон.