RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Росію перетворюють на фінансового ізгоя: проти агресора вводять нові жорсткі санкції

У п'ятницю, 11 березня, президент США Байден і лідери G7 з Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії та Великобританії, а також ЄС оголосять про нові економічні санкції проти Росії через її вторгнення в Україну.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Ці дії разом посилять тиск на Росію, яка вже стала глобальним економічним і фінансовим ізгоєм.

Країну-агресора збираються позбавити переваг членства у СОТ та режиму найбільшого сприяння в економіці. Ця колективна дія більшої частини світової економіки завдасть ще одного серйозного економічного удару по Росії.

Також політики планують відмовити РФ в отриманні фінансування від провідних багатосторонніх фінансових інституцій, таких як МВФ та Світовий банк.

Крім того, Росія не зможе експортувати предмети розкоші. Під заборону потраплять елітні годинники, розкішні автомобілі, елітний одяг, елітний алкоголь, ювелірні вироби та інші товари, які часто купує російська верхівка.

Байден також заборонить імпорт товарів з РФ морепродуктів, спиртних напоїв, у тому числі горілки та непромислових алмазів. В США залишиться право вводити додаткові заборони на імпорт за потреби.

Раніше в Росії закрилися такі гіганти як IKEA, OBI, Zara, H&M, McDonald's та багато інших західних компаній. Санкції, викликані військовим вторгненням Путіна в Україну, завдали потужного удару по економіці агресора. Відхід компаній загрожує країні великим кадровим колапсом і цунамі безробіття.