RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Американський сенатор вимагав відправлення винищувачів до України: треба рятувати життя

Американський сенатор з Огайо Роб Портман заявив 13 березня, що українці хочуть мати можливість краще контролювати небо, і щоб дати їм шанс на боротьбу, необхідно відправити винищувачі в Україну, зокрема й МіГ-29.

Про це Портман повідомив в інтерв'ю CNN.

"Те, що ми чули безпосередньо від українців, це те, що вони дуже хочуть їх. Вони хочуть мати можливість краще контролювати небо, щоб дати їм шанс на боротьбу", - сказав він.

США висловилися проти плану Польщі перекинути винищувачі в Україну через США та німецьку авіабазу. НАТО також стурбовані тим, що постачання може бути сприйняте РФ як Альянс, який бере безпосередню участь у війні. Водночас Штати зосереджені на наданні альтернативних протиповітряних систем, які могли би допомогти захисникам України досягти прогресу в обороні країни.

У свою чергу, Роб Портман не поділяє таке рішення США, він не розуміє, чому Вашингтон не може відправити винищувачі, якщо вже відправляли Stinger та іншу військову техніку Києву. За його словами, російські окупанти загострюють ситуацію щодня, відколи прийшли в Україну зі зброєю. У цей час український народ просить про здатність захистити себе.

"Дайте їм можливість спробувати зупинити частину цієї російської переваги з погляду військово-повітряних сил, щоб мати можливість рятувати життя і, сподіваюся, зрештою знайти мирне вирішення цієї проблеми", - наголосив сенатор США.

Нагадаємо, США не відправлятиме в Україну зенітний ракетний комплекс Patriot, оскільки для їх використання потрібні відповідні знання, якими володіють безпосередньо американські військові.