RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Російські спецслужби планують спецоперацію з дискредитації українців: що потрібно знати

З метою згуртування російського суспільства навколо підтримки війни з Україною Росія планує проведення дезінформаційної кампанії, спрямованої на підрив авторитету та довіри до українців, що проживають на території РФ.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Зокрема планують надавати протестам, пов’язаним із різким погіршенням умов життя росіян етнічного “українського” забарвлення, а також поширювати заклики до українців, що живуть в РФ, щодо очолювання протестного руху з повалення путінського режиму. До проголошення закликів будуть залучатися лідери громадської думки з нібито проукраїнською позицією, які перебувають за межами Росії.

Окрім цього, організатори мають на меті реалізувати серію провокацій насильницького (терористичного) характеру, які, буцімто, “організовуватимуться” етнічними українцями. Пропагандистські заходи з метою роз’яснення громадянам РФ безальтернативності війни з Україною та необхідності знищення українців також буде посилено.

Раніше ми писали, що Росія намагається активізувати своїх посібників у Європі, щоб створити важелі впливу на європейців.