RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У НАТО готові дати Україні нові системи ППО: представниця США зробила важливу заяву

США та інші країни НАТО обговорюють питання щодо забезпечення потреб України в протиповітряній обороні від ракетних обстрілів зі сторони країни-терориста Росії.

Про це повідомила постійна представниця Сполучених Штатів при НАТО Джуліан Сміт під час брифінгу перед засіданням міністрів оборони країн альянсу.

За словами Сміт, США надали Україні військову допомогу в розмірі 1,2 млрд доларів.

"Ми постійно оцінюємо, які додаткові потреби мають наші друзі в Києві. Ми продовжимо розглядати питання, які інші форми протиповітряної оборони ми можемо надати Україні", - зауважила дипломатка.

Наразі США та країни НАТО надають нашій державі лише переносні ракетні комплекси (ПЗРК), зокрема Stinger. Однак, вони здатні збивати вертольоти і літаки, що летять на невеликих висотах.

"Не лише США, а також союзники по НАТО продовжують шукати додаткові шляхи, як вони можуть забезпечити потреби України у протиповітряній обороні", - наголосила Сміт.

Дипломатка вкотре нагадала, що НАТО не розглядає питання створення безпілотної зони над Україною, оскільки вони "не хочуть розширення цього конфлікту".

Також Джуліан Сміт прокоментувала питання постачання Україні польських МіГ-29 радянського виробництва. Вона повторила позицію Пентагону, що "наразі це не найкращий варіант", але не пояснила причину. Втім, дипломатка визнала, що це, зрештою, рішення Польщі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США нададуть Україні безпрецендентні 13,6 млрд доларів, з яких половина піде на озброєння та оснащення нашої держави.