RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Китай ніколи не нападатиме на Україну: посол КНР виступив із важливими обіцянками

Китай обіцяє залишитися дружнім до України і не збирається нападати. Навпаки, влада Піднебесної надаватиме економічну й політичну підтримку.

З такою заявою виступив представник Китаю в Україні Фан Сяньжун у Львівській обласній військовій адміністрації, пише УНІАН в Telegram.

Він запевнив, що КНР ставиться з повагою до України, має намір розвивати багаторічні рівноправні та взаємовигідні відносини.

"Китай та Україна – стратегічні партнери, цього року виповнюється 30 років від дня встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами. Китай – дружня країна для українського народу. Як посол, можу відповідально сказати, що Китай назавжди залишиться доброю силою для України, як економічно, так і політично. Ми поважатимемо шлях, обраний українцями, бо це суверенне право кожного народу", - повідомив Фан Сяньжун.

Китайський представник наголосив, що у даній ситуації діятимуть відповідально, допомагаючи у розвитку.

"Китай ніколи не нападе на Україну, ми допомагатимемо, зокрема, в економічному напрямку. За один рік наша країна імпортує товарів з усього світу на суму понад три трильйони доларів. Ми готові допомогти вам у розвитку. У тій ситуації, яка у вас зараз склалася, ми будемо діяти відповідально", - сказав він.

Посол зауважив, що український народ продемонстрував велику єдність, а відтак - і його силу.

Примітно, що заява посла Китаю про партнерство та підтримку України викликала "лють" у Кремлі. Про це повідомили румунські ЗМІ, публікацію яких оприлюднив американський дипломат, експосол США в РФ Майкл Макфол у Твіттері.

Додамо, що китайське посольство переїхало із Києва у Львів та продовжує там працювати.

Нагадаємо, що Росія попросила Китай про економічну та військову допомогу, що спричинило рекордне падіння акцій китайських компаній.