RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ДБР просить військових премій за роботу в тилу: журналісти показали документ

Керівник ДБР Олексій Сухачов звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із проханням надати додаткову винагороду на час воєнного стану рядовим співробітникам і начальникам ДБР у розмірі 30 тисяч гривень.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на лист Сухачова.

"Прошу доповнити перелік суб'єктів, яким може виплачуватись додаткова винагорода згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 номер 168 "Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім'ям під час дії воєнного стану", особами рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань", - йдеться в листі.

Відзначається, що згідно положень постанови Кабміну, сума додаткової винагороди становить 30 тисяч гривень щомісячно і наразі виплачується військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, УДО, Держспецзв'язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, військовим прокурорам ОГП, ДСНС, співробітникам служби Судової охорони, особам начальницького складу управління спеціальних операцій НАБУ та поліцейським.

Сухачов посилається на низку законів та наполягає на тому, щоб на співробітників ДБР також поширювалися такі ж умови забезпечення.

При цьому, за даними співрозмовників видання, більшість працівників Державного бюро розслідувань було переведено у західні області країни, зокрема, у Львівську та Івано-Франківську області. У той же час, у зверненні директора ДБР до Шмигаля йдеться про те, що "Державне бюро розслідувань бере участь у відсічі військовій агресії Російської Федерації проти України, а також здійснює інші заходи із забезпечення національних інтересів та безпеки України".

Окрім цього, відзначається, що заробітна плата слідчих та оперуповноважених ДБР становить близько 60 тисяч гривень, заступників директора – близько 80, а директора – більш ніж 100 тисяч гривень.